Kukuřice na popcorn BIO 250g Wolfberry

40173

Nový produkt

Kukuřice na popcorn BIO 250g Wolfberry. Bez genetické modifikace z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Více informací

Tento produkt není momentálně k dispozici.

O dostupnosti zboží Vás budeme rádi informovat.

0 Kč s DPH

Více informací

Kukuřice na popcorn je zvláštní druh této velmi významné zemědělské plodiny s tvrdou slupkou, díky které se při zahřívání zrna vytváří v jeho středu tlak, který kukuřici roztrhne a jeho vnitřní část, která obsahuje škroby a proteiny, se tak dostane ven.

Kukuřice je hned po rýži a pšenici nejpěstovanější plodinou na světě. Protože neobsahuje gluten, což je směs dvou bílkovin, nevyvolává alergii, kterou můžeme znát jako celiakii. Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky vydatná, ale je potřeba připravovat ho bez tuku. Pokud ho budete chtít dělat na oleji, vyberte si nějaký kvalitní, který se nepřepaluje. Pro tento případ je ideální kokosový olej.

Popcorn není žádný výdobytek moderní civilizace, protože první zmínky o jeho konzumaci a výrobě jsou několik tisíc let staré a pocházejí od amerických indiánů. Velkou popularitu získal v Americe během průmyslové revoluce a odtud se rozšířil do celého světa. Američané považují popcorn téměř za národní jídlo a připravují ho na mnoho způsobů, není žádnou výjimkou, že si ho polévají rozpuštěným máslem.

Wolfberry kukuřice na popcorn prochází přísnou kontrolou. Po její sklizni se po dobu asi 10 měsíců uchovává v zásobnících, kde se velmi pomalu vysušuje na ideální vlhkost uvnitř kukuřičného zrna, která by měla být od 13 do 15 procent. Naši zákazníci tak dostávají kukuřici na popcorn v té nejvyšší kvalitě a její zvětšení objemu je pozoruhodné.

Příprava popcornu v hrnci
Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.

Příprava v mikrovlnné troubě
kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.

Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1466kJ / 347kcal; Sacharidy: 64.2g; Bílkoviny: 9.2g; Tuky: 3.8g – z toho nasycené 0.7g; Vláknina: 9.7g; Vlhkost: 13%; Sodík: 35mg; Fosfor: 210mg.

Alergeny: Kukuřice

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Země původu: Maďarsko
Obsah balení: 250g

Parametry

Cílová skupina vegan, BIO
Země původu Maďarsko
Produkty bez alergenů Bez mléka, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: