Kamut BIO 500g Wolfberry

40511

Nový produkt

Kamut BIO 500g Wolfberry je starodávným druhem pšenice nasládlé chuti. Tato obilnina zlatavé barvy je skvělou alternativou při výrobě pečiva, salátů či rizota. Zrna kamutu vynikají dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin v porovnání s klasickou pšenicí.

Více informací

0 Kč s DPH

Více informací

Zrna se využívají podobně jako jiné obilí. Umletá na mouku se hodí na výrobu pečiva a uvařená do měkka je lze připravit na způsob rizota, přidat do salátu nebo rozmixovat na pomazánku.

Kamut obsahuje 19,6 g bílkovin na 100 g obiloviny a je zdrojem vlákniny, aminokyselin, vitamínů a minerálů. To ocení nejen sportovci a vegetariáni - lehce stravitelná obilovina nepůsobí potíže ani některým alergikům na lepek. Neplatí to však pro celiaky!

Podle vědců kamut přežil staletí jako napůl zapomenutá obilovina pěstovaná drobnými egyptskými zemědělci. Vyrůstá pouze v podmínkách ekologického zemědělství a jen v některých oblastech, napřílad na severu Ameriky. Evropská půda a klimatické podmínky mu nevyhovují.

Kvalita této plodiny dnes podléhá přísným kontrolám a musí splňovat dané specifikace, aby mohla být prodávána jako kamut obilí. Zemědělci pěčlivě dohlíží na to, aby během pěstování nedošlo ke kontaminaci moderních odrůd pšenice.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1625 kJ / 384 kcal; Tuky: 2,6 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g; Sacharidy: 68,2 g – z toho cukry 2,4 g;Vláknina: 4,5 g; Bílkoviny: 19,6 g; Sůl: 0,04 g;

Alergeny: Lepek

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Země původu
Kanada

Obsah
250 g

Parametry

Cílová skupina vegan, BIO
Země původu Kanada
Produkty bez alergenů Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez vajec, Bez mléka, Bez sóji, Bez siřičitanů

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: