Kokosová mouka BIO 400g Wolfberry

40063

Nový produkt

Kokosová mouka BIO 400g Wolfberry je bez lepku, vhodná pro celiaky, paleo dietu. Díky vysokému obsahu bílkovin ji ocení i vegani a vegetariáni. Odtučněná v BIO kvalitě.

Více informací

Tento produkt není momentálně k dispozici.

O dostupnosti zboží Vás budeme rádi informovat.

0 Kč s DPH

Více informací

Wolfberry kokosová mouka se vyrábí z kokosové kopry, která se po vysušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin. Je přirozeně bezlepková, takže je vhodná pro celiaky.

Případný rozdíl v barvě produktu je způsobený vlivem odchylek při zpracování, a nemá vliv na jeho kvalitu.

V některých receptech, například na palačinky, zákusky, nebo vánoční cukroví, lze klasickou mouku úplně nahradit kokosovou moukou. Při přípravě takového těsta je vhodné přidat oproti původnímu receptu buď jedno vejce navíc, nebo xantanovou gumu. S xantanem se vám těsto bude méně drobit a bude lépe držet tvar. Navíc hotové výrobky zůstanou mnohem déle křehké, čerstvé a budou pomaleji vysychat.

Většina bezlepkových mouk je skoro bez chuti, kokosová mouka je krásně voňavá a dodá naopak všem pokrmům zajímavý “šmrnc“. Přestože není nijak slazená, stačí použít méně sladidla než u běžné mouky, protože kokos má přirozeně nasládlou chuť. Kokosovou mouku můžete míchat se všemi druhy bezlepkových, ale i klasických mouk. Pokud ji přidáte do mléka, nebo džusu, vznikne vám výborný nápoj plný bílkoviny a vlákniny.

Receptů na sladké pečivo s kokosovou moukou je na internetu mnoho, ale jestli chcete experimentovat a vyzkoušet si, že je výborná i v kombinaci s rybou, tak tady máte recept:

Paleo tilápie
Co budete potřebovat na 4 porce:
•  2 až 3 lžíce kokosového oleje
•  3/4 šálku neslazených kokosových chipsů
•  1/2 šálku kokosového mouky
•  mořskou sůl podle chuti
•  3 vejce
•  4 filé tilápie
Postup:
Na pánvi si nechejte rozpálit kokosový olej asi na 170°C. Mezitím na talíři smíchejte kokosové chipsy, kokosovou mouku a sůl. Do jiného talíře rozklepněte a rozšlehejte vejce. Filátka tilápie nejprve obalujte ve vejcích, poté v připravené kokosového směsi. Nechejte opadat zbytek kokosu, který se nepřilepil na rybu, poté smažte filety na rozpáleném oleji z každé strany do zlatova asi 5 – 7 minut.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1805 kJ / 431 kcal; Tuky: 12,6 g – z toho nasycené mastné kyseliny 11,8 g; Sacharidy: 61,0 g – z toho cukry 17,3 g; Bílkoviny: 18,5 g;Sůl: 0.15 g;Vláknina: 36,4 g

Alergeny: Bez alergenů

Složení: kokos 100%

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Země původu: Cejlon
Obsah balení: 400g

Parametry

Cílová skupina BIO, vegan
Země původu Srí Lanka
Produkty bez alergenů Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka, Bez sóji

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: