Fazole Mungo BIO 250g Wolfberry

40215

Nový produkt

Wolfbery Fazole Mungo jsou vhodné jak na vaření, tak na klíčení. Zajímavá varianta fazolí s netradiční chutí v BIO kvalitě.

Více informací

Tento produkt není momentálně k dispozici.

O dostupnosti zboží Vás budeme rádi informovat.

27,00 Kč s DPH

108,00 Kč/kg

Více informací

Fazolky mungo pochází z Indie, odkud se postupně rozšířily téměř do celého světa. Plody mají olivově zelenou barvu. Stejně jako u ostatních druhů luštěnin je největší obsah cenných látek v mungo klíčcích, které znáte z různých salátů asijské kuchyně.

Mungo fazolím se někdy nesprávně říká zelená sója, ale ve skutečnosti jde o dvě rozdílné rostliny, které mají zcela jiné výživové hodnoty. Dalším omylem je také označení "sójové výhonky", které jsou podávané v salátech, nebo asijských jídlech. Ve skutečnosti se nejedná o sójové výhonky, ale právě o klíčky mungo fazolí.

Mungo fazolky jsou výborným zdrojem bílkovin, a vlákniny, ale obsahují i řadu stopových prvků a vitamínů, mezi jinými například vápník, hořčík, železo, draslík a téměř všech vitaminů skupiny B.

Pokud budete chtít mungo nechat klíčit, vyzkoušejte metodu za pomoci PET láhve, ve které budete mít ideální podmínky pro silné a pevné výhonky. Na dně 2 l lahve vytvořte asi 12 drobných otvorů, kterými bude odtékat voda. Odstraňte víčko a do lahve dejte velkou hrst dobře propláchnutých fazolí. Nezapomeňte minimálně třikrát za den proplachovat a tím udržovat v lahvi dostatečnou vlhkost. Asi po 4 až 5 dnech se vám lahev zaplní klíčky, které mají chuť hrášku. Můžete je konzumovat buď přímo, nebo v salátech, polévkách, případně asijských pokrmech.

Jestli mungo fazole neznáte a nevíte co s nimi, tak vyzkoušejte recept na výbornou polévku.
Co budete potřebovat:

•  1 hrnek suchých mungo fazolí
•  1,5 l vody, nebo vývaru
•  1 lžíci ghí, másla, nebo kokosového, případně olivového oleje
•  2-3 šalotky, 3 stroužky česneku
•  1 lžičku kurkumy
•  1/2 čajové lžičky římského kmínu
1/2 čajové lžičky mleté skořice
•  1 chilli papričku
•  mořskou, nebo růžovou sůl

Postup:
Před přípravou nechejte fazolky nejlépe přes noc namočené ve vodě. V hrnci orestujte na rozpuštěném ghí, nebo jiném alternativním tuku na jemno nakrájenou šalotku. Po jejím změknutí přidejte prolisovaný česnek a po chvilce i všechno ostatní koření kromě soli. Zamíchejte a minutku všechno společně restujte. Poté přidejte přeceděné fazolky, na jemno pokrájenou chilli papričku a zalijte vše vývarem, nebo vodou. Přiveďte k varu a pak nechte jemně probublávat asi 45 minut – dokud nebudou fazolky měkké. Podle potřeby přilijte vodu a osolte.

Takto připravenou polévku dochuťte solí a servírujte s čerstvým koriandrem, citrónem na přikyselení a mungo klíčky. Ty v polévce krásně křupou a dodají jí svěží chuť.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1453 kJ / 347 kcal; Tuky: 1.15 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.35 g; Sacharidy: 46.3 g – z toho cukry 6.6 g; Bílkoviny: 23.8 g; Sůl: 0.15 g; Vláknina: 16.3 g;

Alergeny: Bez alergenů

Složení: bio fazole mungo
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Země původu: Čína
Obsah balení: 250g

Parametry

Cílová skupina BIO
Země původu Čína
Produkty bez alergenů Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez vajec, Bez mléka, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: