Fazole Adzuki BIO 250g Wolfberry

40216

Nový produkt

Wolfbery Fazole Adzuki jsou vhodné jak na vaření, tak na klíčení. Zajímavá varianta fazolí s netradiční chutí v BIO kvalitě.

Více informací

27,00 Kč s DPH

108,00 Kč/kg

Více informací

Adzuki jsou malé, červeno – hnědé fazole s krémově barevnými švy a s nasládlou ořechovou příchutí. Jsou velmi populární hlavně v Číně, Koreji a Japonsku, kde je dokonce považují za “královny fazolí“.

V těchto zemích je nejčastěji používají při přípravě sladkých pokrmů. Dělá se tam z nich slazené pyré, které dávají jako nádivku do dezertů, ale výborná a velmi oblíbená je i slazená polévka s pomerančovou kůrou a lotosovými semínky. V Japonsku se ale z adzuki a rýže vaří například tradiční sváteční pokrm Sekihan, který je pro změnu slaný.

V západních kulturách jsou adzuki ceněny především pro svůj vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Adzuki jsou vynikající alternativou masa pro vegany a vegetariány. V těchto fazolkách se ale nachází i celá řada stopových prvků, jako například fosfor, nebo draslík.

Pokud budete chtít adzuki nechat klíčit, vyzkoušejte metodu za pomoci PET láhve, ve které budete mít ideální podmínky pro silné a pevné výhonky. Na dně 2 l lahve vytvořte asi 12 drobných otvorů, kterými bude odtékat voda. Odstraňte víčko a do lahve dejte velkou hrst dobře propláchnutých fazolí. Nezapomeňte minimálně třikrát za den proplachovat a tím udržovat v lahvi dostatečnou vlhkost. Po 5 až 7 dnech se vám lahev zaplní klíčky, které mají chuť hrášku. Můžete je konzumovat buď přímo, nebo v salátech, polévkách, případně asijských pokrmech.

Pokud adzuki neznáte a nevíte co s nimi, tak vyzkoušejte recept na výborný salát.
Co budete potřebovat:
•   200 g předem namočených fazolí adzuki (namáčejte je asi 12 hodin)
•   2-3 ks mrkve, 1 ks petržele, 1/2 ks kedlubny, 1 hrubší plátek celeru
•   150-200 g tvrdého sýru (podle chuti)
•   250 ml zakysané smetany
•   sůl a mletý pepř (podle chuti)
•   1 ks bobkového listu, 5 ks nového koření, 3 prolisované stroužky česneku
•   pár kapek citronu, pár kapek olivového oleje
Postup:
Namočené fazole ještě před vařením propláchněte. Ve vodě je vařte spolu s kořenovou zeleninou, solí a vším kořením. Adzuki jsou uvařené asi za 50 minut, tak se nemusíte bát, že by se vám zelenina rozvařila.
Uvařené suroviny přeceďte a nechejte úplně vychladnout. Poté nakrájejte zeleninu a sýr a přidejte k adzuki. Na závěr smíchejte zakysanou smetanu s pár kapkami citronu, olivového oleje, česnekem, solí a pepřem. Směs vmíchejte do salátu a nechejte asi půl hodiny “odpočívat“. Salát je výborný s opečeným pečivem.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1377 kcal / 329 kJ; Tuky: 0.53 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.19 g; Sacharidy: 50.2 g – z toho cukry 2.35 g; Bílkoviny: 19.9 g; Sůl: 0.05 g; Vláknina: 12.7 g;

Minerály: Vápník: 66 mg; Fosfor: 381 mg; Hořčík: 127 mg; Draslík: 1254 mg

Alergeny: Bez alergenů

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Země původu: Čína
Obsah balení: 250g

Parametry

Cílová skupina BIO
Země původu Čína
Produkty bez alergenů Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez vajec, Bez mléka

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: